Projecten

Project P.C. Hooftstraat

Architectenbureau MVRDV heeft een nieuwe gevel ontworpen voor een winkelpand van Swarovski in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, met een chique en transparante uitstraling. De bestaande laat-19e eeuwse bakstenen gevel wordt vervangen door een nagenoeg identieke gevel, maar dan opgebouwd uit heldere, transparante massieve glazen gevelstenen. Deze worden met een door UV licht uithardende lijm verlijmd. Naar verwachting gaat de winkel in december 2015 open.

Ruim voor aanvang van de werkzaamheden zijn wij door Wessels Zeist benaderd om mee te denken in de uitvoering van deze bijzondere klus. Voor het werken op hoogte werd gekozen voor een hefsteiger om stof en vuil van steigervloeren tegen te gaan. Dit zou namelijk oneffenheden in het lijmwerk van minder dan 1 mm veroorzaken. Met dit lijmwerk kwam gelijk een 2e probleem om de hoek kijken, namelijk het UV licht in daglicht.

Dit licht wordt tegen gehouden met onze krimpfolie door om de hefsteiger een enorme tent te bouwen. Door het licht-, lucht- en waterdicht maken van deze tent en het plaatsen van kachels worden de ideale bijna “klinische” omstandigheden gecreëerd om een perfecte lijmverbinding tot stand te brengen.

Foto Krimpfolie hefsteiger Amsterdam Foto Krimpfolie luchtdicht Foto Krimpfolie tent glas lijmen Amsterdam Glazen bakstenen PC Hooftstraat